Category Archives: Ki Sunda

Tulisan dalam bahasa Sunda

Jampe-jampe Harupat

Sok emut keneh waktos kuring masih janten mahasiswa di Bogor, teras wangsul ka lembur, harita teh pun Aki almarhum -wastana Mas Baom Darmadja- sok manggil. Saurna sok sono nya bari miwarang mencetan salirana. Tah disela-selana, anjeunna sok miwarang ngapalkeun “kalimah-kalimah atanapi jampe-jampe” (Panginten sarupi sareng … Continue reading

Posted in Ki Sunda | 4 Comments

Katumiri

  “Katumiri nutug leuwi… pitanda widadari turun ti kayangan galumbira rek sowan ka alam dunya nu kiwari pinuh ku bencana Naha manusa teh meni deleka leuweung dibabadan, situ disaeuran? taneuh garing nyalangsara tatangkalan ngarangrangan Nyakclak cisoca… Katumiri dina sanubari ngan … Continue reading

Posted in Ki Sunda | Leave a comment